Cijena izrade web stranice

ožu 23, 2023Digitalni marketing0 comments

koja je cijena izrade web stranice swipe digitalni marketing

Cijena izrade web stranice

Kada se odlučujete za izradu web stranice, jedno od prvih pitanja koje vam se postavlja jest koliko će ta izrada koštati. Cijena izrade web stranice ovisi o mnogim faktorima, a mi ćemo u ovom članku detaljno opisati što sve utječe na cijenu izrade web stranice. 

Ukratko, faktori su:

  • Vrsta web stranice
  • Dizajn web stranice
  • Količina sadržaja
  • Funkcionalnosti web stranice
  • Potrebna podrška i održavanje

Izrada web stranice može biti prilično složen proces koji zahtjeva puno vremena, truda i znanja. No što zapravo utječe na cijenu  i kako utječe na cijenu izrade web stranice?
Kao tvrtka koja se bavi izradom web stranica, želimo Vam pružiti sve informacije koje su Vam potrebne kako biste mogli donjeti najbolju odluku o izboru web stranice za Vašu tvrtku!

Vrsta web stranice

Prvi faktor koji utječe na cijenu izrade web stranice je vrsta web stranice. Postoje različite vrste web stranica, poput statičkih stranica, dinamičkih stranica, web shopova, portala i slično. Svaka vrsta web stranice ima svoje specifičnosti koje utječu na cijenu izrade.

Vrsta web stranice koju želite napraviti može značajno utjecati na cijenu izrade. Postoje tri glavne vrste web stranica: jednostavne stranice, web stranice sa složenijim funkcijama i web trgovine. 

Jednostavne web stranice koje se sastoje od nekoliko stranice teksta i slika su najjeftinije, dok web stranice sa složenijim funkcijama kao što su online obrasci ili sustavi za plaćanje mogu biti puno skuplje

Web trgovine su obično najskuplje jer zahtijeva implementaciju plaćanja i slanje proizvoda, što zahtijeva specijalizirana znanja i dodatni rad.

Što utječe na cijenu web stranice swipe digitalni marketing

Dizajn web stranice

 

Dizajn web stranice je također vrlo bitan faktor koji utječe na cijenu izrade web stranice. Ako želite modernu i atraktivnu web stranicu, to će zahtjevati dodatan rad i veći budžet.

Dizajn web stranice može biti kompleksan ili jednostavan, ovisno i Vašim željama i potrebama. Ako imate viziju kako želite da Vaša web stranica izgleda, bilo bi poželjno dostaviti tu verziju dizajna.

 

swipe digitalni marketing digitalni identitet

Količina sadržaja

Količina sadržaja na web stranici također utječe na cijenu izrade web stranice. Ako imate veliku količinu sadržaja koji zahtijeva uređivanje i organiziranje, to će povećati cijenu izrade web stranice. Sama optimizacija sadržaja za web stranicu je veliki posao sam za sebe. Također važno je imati sadržaj za web stranicu prije izrade same web stranice ili se dogovoriti za kreaciju sadržaja za web stranicu.

Funkcionalnosti web stranice

Funkcionalnosti web stranice su također važan faktor koji utječe na cijenu izrade web stranice. Ako želite specifične funkcionalnosti na Vašoj web stranici, poput integracije s društvenim mrežama ili automatskog slanja e-mailova, to će zahtijevati dodatni rad i povećati cijenu izrade web stranice.
Izrada obrasca s kojim želite prikupljati podatke od Vaših posjetitelja ili integracija analitike stranice su također dodatne funkcionalnosti koje se mogu integrirati na web stranicu. Takve funkcionalnosti će podići vrijednost Vaše web stranice jer osim vizalne reprezentacije Vaše tvrtke, imate i dodatnu mogućnost (funkcionalnost) pomoću koje možete prikupiti nešto o Vašim trenutnim ili budućim klijentima.

Potrebna podrška i održavanje

Nakon izrade web stranice, potrebna je podrška i održavanje web stranice. Ako želite da netko redovito ažurira sadržaj na vašoj web stranici ili da se brine o tehničkim problemima, to će povećati cijenu izrade/održavanja  web stranice. Također bitno je definirati što znači održavanje web stranice i ažuriranje. Održavanje web stranice podrazumjeva da Vaša internet stranice bude tehnički ispravna, ažurirana, online i da radi 0-24 sata kroz godinu!

Zaključak

Kao što vidite, cijena izrade web stranice ovisi o mnogim faktorima, uključujući vrstu web stranice, dizajn, količinu sadržaja, funkcionalnosti i potrebnu podršku i održavanje. Važno je pri samom dogovoru kvalitetno definirati zahtjeve, potrebe i želje kako bi se cijena i uvijeti rada precizno dogovorili. Niti jedna web stranica nema fiksnu cijenu iz gore navedenih razloga. Nadamo se da Vam je naš blog pomogao pri donošenju odluke!

Matko Dragičević